Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

''Συνέντευξη''


‘Ένας  πολιτικός αναλυτής, πολιτικός συντάκτης απαξιωμένος στον αδηφάγο χώρο του, εξοστρακισμένος από το συρμό του δημόσιου λόγου αναγκάζεται από τον αρχισυντάκτη να πάρει μια συνέντευξη πολύ μακριά από την ιδιοσυγκρασία του. Εκείνη, ηθοποιός, περισσότερο σταρ της τηλεόρασης, που επιβάλλεται στο κοινό αμέσως λόγω της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς στην οποία συμμετέχει.

’’Εσείς, μια πολιτική διάνοια, να πάρετε συνέντευξη από μένα;’’

Συναντιούνται τυχαία και η έκρηξη είναι αναπόφευκτη. Δύο κόσμοι, δυο Εγώ, δυο διαφορετικές οπτικές και θεάσεις.

Τελικά μια Συνέντευξη που μπορεί να μας οδηγήσει; Ποια θέση επιζητούμε; Του συνεντευξιαζόμενου ή του συνεντευξιάζοντος;

Γιώργος Κιμούλης, εξαίρετος σκηνοθέτης, πρωταγωνιστής, αυτή τη φορά συνυπογράφει τη μετάφραση και διασκευή με τον Άκη Δήμου. Συμπρωταγωνιστεί η Δήμητρα Ματσούκα, σταθερή στις άριστες θεατρικές της επιλογές αν θυμηθούμε τη περσινή ’’Πορνογραφική Σχέση’’ με τον Στέλιο Μάινα.

Σκηνογραφία: Γιάννης Μετζικώφ.

Απίστευτο συγγραφικό δίδυμο: Χόλμαν και Βαν Γκογκ.

Ίσως τελικά η επιδιωκόμενη και πολλά υποσχόμενη προσέγγιση να προδιαθέτει μόνο μια ατελείωτη και συνεχής σύγκρουση;

Το τρίτο κουδούνι μας περιμένει…………

Θέατρο Αθηνών, κάθε Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00 και κάθε Τετάρτη στις 19:00.

1 σχόλιο:

  1. Κάποτε και ενώ ένας δημοσιογράφος πλησίασε τον Δημήτρη Χόρν (πνευματικό πατέρα του Κιμούλη) για να του πάρει μια συνέντευξη, εκείνος απάντησε: ποιος νομίζεις ότι είμαι? νομίζεις ότι θα πάρεις συνέντευξη από κάποιον σοβαρό άνθρωπο?
    Την πρώτη παράσταση που είδα τον Κιμούλη ήταν στο "φτωχέ φονιά" ήμουν δεν ήμουν 20 χρονών το έργο τότε δεν το κατάλαβα απόλυτα αλλά με συγκλόνισε η ερμηνεία του, τώρα και μετά από 20-25 παραστάσεις που έχω δει τον Κιμούλη τον θεωρώ χαλαρά έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς που έβγαλε η Χώρα!
    Να σημειώσω ακόμα ότι έχω δει τον Μάκβεθ με τέσσερις διαφορετικούς σπουδαίους ηθοποιούς αλλά ο Κιμούλης ήταν ο καλύτερος!!!
    και στο Σιρανό (υπερπαραγωγή) η ερμηνεία του με άφησε άφωνο! αυτά τα λίγα ήθελα να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή